GKC
genväg till startsidan

Skolbiblioteket

Välkommen till skolbiblioteket på GKC med över 5 200 böcker. Här kan du få hjälp med skolarbeten, att söka information och låna böcker till både skolarbete och fritidsläsning.

Vår skolbiblioteksansvarig Josefin är på plats ett par dagar i veckan, men det går alltid bra att maila frågor och funderingar till bibliotekGKC@gkc.se eller skicka ett PM på fronter. En av Josefins viktigaste uppgifter är att hjälpa dig som elev att hitta information på ett källkritiskt sätt.

Den fysiska delen av biblioteket ligger centralt i skolan och är alltid tillgängligt för dig som elev under skolans ordinarie öppettider. Här finner du ett utbud av fack- och skönlitteratur, om den litteratur du söker inte finns så samarbetar vi med Folkbiblioteket i Gnosjö för att kunna erbjuda dig som elev bästa möjliga förutsättningar.

Sök böcker i

GKCs katalog Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Folkbiblitekets katalog Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vi finns också digitalt på fronter som en kurs, Skolbiblioteket GKC. Där hittar du länkar som är användbara i ditt skolarbete, sorterade efter sökprocessen samt ämnen.
Vår skolbiblioteksansvarig tipsar även om litteratur, informationssökning och annat smått & gott.

Du har som elev och personal även tillgång till Folkbibliotekets alla resurser, både böcker, som vi får hitskickade om du mailar skolbibliotekarien, samt deras utbud av e-böcker och ljudböcker. Där finns också länkar till deras och våra databaser (se mer under Låneinformation och webresurser).

Om ingen kan svara på dina frågor i skolarbetet kan du prova Bibblan svarar:

bibblansvarar.se Länk till annan webbplats. - en gratis svarstjänst från Sveriges Bibliotek.

Skriv in din fråga och en bibliotekarie svarar via e-post och tipsar om var du hittar mer information inom en arbetsdag.

Sidansvarig: GKC   Senast uppdaterad: 2021-07-01
Gnosjö kommun
©2010 Gnosjöandans Kunskapscentrum | Webbkarta | info@gkc.se
Fritidsvägen 4, 335 32 GNOSJÖ | Telefon: 0370 - 33 14 00