GKCs ambassadörer

Våra elever är de som känner skolan bäst. GKCs ambassadörer träffar du bl. a. på gymnasieinformationer i åk 9 samt på vårt Öppet hus i november/december.

Ambassadörerna hjälper också till med informationsmaterial, bilder och representerar skolan vid olika externa besök.

Fråga gärna våra ambassadörer om hur det är att gå på GKC! Skicka ett mail till:

ambassador@gkc.se

Tjej med rosa huvudbonad och kavaj

”När jag skulle välja gymnasieprogram var jag intresserad av både naturvetenskap och samhällsvetenskap. Till slut beslutade jag mig för att gå på det naturvetenskapliga programmet (NA), eftersom det inkluderade ämnen som jag verkligen brann för, såsom biologi och kemi. Jag fann att majoriteten av eleverna på NA var mycket motiverade att studera, och det fanns en lagom stor grupp av oss. Detta gav oss möjlighet att få stöd från kompetenta lärare som verkligen förstod ämnena. Denna faktor har i hög grad bidragit till att jag har kunnat uppnå mina mål.
Jag är väldigt nöjd med mitt val av gymnasieprogram och skulle gärna råda dig att välja ett program som du är genuint intresserad av. Det bästa är att utgå från de ämnen du älskar mest, eftersom det kommer att hjälpa dig att fördjupa dina kunskaper och få en bättre förståelse för dem.”

- Massa NA21

Kille i kavaj vid maskin

"Jag valde industriprogrammet eftersom jag vill jobba med häftiga maskiner och för att det är något jag anservara en framtid för mig. På min praktik kan jag lära mig mer om erkligheten inom näringslivet och mer om den industriella världen, samtidigt som jag gör det jag älskar.
Gör som jag välj industri och följ dina drömmar”

- Kasper IN21

"Jag är en tjej som älskar att bemöta olika typer av människor och hjälpa de att uppfylla deras behov. Jag gillar att man genom försäljning och service får väldigt mycket erfarenhet av praktiskt lärande. Det uppskattas att man får väldigt mycket praktik där du lär dig att bemöta alla olika personligheter och även får en chans att skapa många olika kontakter som du kan ha användning av efter gymnasiet. Något jag värdesätter högt med FS-programmet är att man blir färdigutbildad för ett yrke direkt efter gymnasiet men även att man har möjlighet att bli behörig till högskolan.”

- Nikki HA21

"Vi är två elever som går ekonomiprogrammet med
inriktning juridik. Vi båda har länge varit intresserade av
kriminologi och därför valde vi just den inriktningen.
På ekonomiprogrammet får du även en bra grund i ekonomiämnen som senare kan vara till stor hjälp i kommande studier. Ekonomiprogrammet passade oss väldigt bra och ger en bred grund och är därför är vi nöjda med vårt val."

- Hedda och Medina EK21

Tre tjejer i svarta kavarjer

Ekonomiprogrammet

- Elisa, Alma och Letizia EK22

Mörk kille i svart kavaj

”Jag är en kille som gillar att möta nya människor och ta del av olika utmaningar.
Att bemöta kunder under det arbetsplatsförlagda lärandet, är en drivkraft jag har för att både bli inspirerad och att inspirera andra. Därför passar Handel/Försäljning & Service perfekt för mig som gillar att vara social och att arbeta mer praktiskt. Praktiken gör att det blir mer varierat och inte bara att sitta i skolbänken"

- Ashraf HA21

Mörkhårig tjej med glasögon

”Jag heter Hilda och går SA-programmet med inriktning samhäll. Jag valde just detta program då jag är intresserad av hur samhället fungerar, samtidigt som jag tycker att det är roligt att skriva och fördjupa mig inom olika samhällsrelaterade frågar.
Det är en bred linje som förmodligen kommer ge mig många möjligheter till vidare studier vilket underlättar då jag inte var helt säker på vilket yrke jag ville ägna mig åt efter gymnasiet.”

- Hilda SA21

Fyra ungdomar stående i trappa

Samhällsvetenskapsprogrammet

- Amanda, Hector, Mia och Signe SA

Glad kille i kavaj och glasögon

"När jag gick på högstadiet var jag alltid intresserad av problemlösning och för mig blev då teknik på GKC ett självklart val.
Programmet erbjuder väldigt intressanta ämnen som programmering, entreprenörskap och produktion.
Skolan har mindre klasser med fantastiska lärare som hjälper till med allt.
GKC är en skola som jag trivs med, vilket för mig är det
allra viktigaste."

- Fredrik TE21

Ljushårig tjej i svart kavaj

Teknikprogrammet

- Ida TE21

Vård- och omsorgsprogrammet

- Tilda och Ruweydha VO22

Mörk kille i svart kavaj

Ekonomiprogrammet

- Adnan EK22

Industriprogrammet

- Filip IN23

Naturvetenskapsprogrammet

- Grace NA23

Naturvetenskapsprogrammet

- Elias NA22

Naturvetenskapsprogrammet

- Michelle NA22

Ekonomiprogrammet

- Lucas EK22

Hitta på sidan