Alumn GY

Här har vi några alumner som tidigare gått på GKC.

"Hej! Mitt namn är Ellen Jönsson och jag gick samhällsprogrammet på GKC! Jag valde SA för att jag ville bli lärare och för att jag alltid varit intresserad av samhällskunskap och människor. Efter studenten jobbade jag på en industri i Gnosjö kommun och efter 9 månader där så blev det dags för ett nytt äventyr. Sedan mars har jag jobbat som Au Pair i USA och har nu 3 månader kvar innan det är dags att återvända hem och nu ser jag framemot att börja plugga till grundskollärare.
Mitt tips till er blivande gymnasieelever är att våga, våga testa något nytt och gör det som du tycker är intressant och roligt.
Ni får inte heller missa chansen att åka på utbyten som GKC har, jag åkte till Italien 2019 och den resan har utvecklat mig som människa.
Nu, 1,5 år senare så är jag väldigt glad att jag valde GKC då skolan gav mig en bra grund att stå på inför arbetslivet och vänner för livet!"

Ellen Jönsson

"Hej på er!
Jag är väldigt nöjd med mina tre år på GKC, men också på samhällsvetenskapsprogrammet, inrikting beteendevetenskap.
Ett brett program med många valmöjligheter skulle jag säga. Favoritämnena var psykologi, spanska och min fotbollsinriktning. Välj de ämnen du brinner lite extra för så kommer skolan vara så mycket lättare och framförallt roligare. Nu är det några år sedan jag tog studenten.
Jag har hunnit prova på några olika yrken och har fått massa erfarenhet vilket är jättekul.
Jag har inte riktigt klurat ut än vad jag vill bli i framtiden, men eftersom jag gått samhällsvetenskapsprogrammet så har jag många alternativ och möjligheter.
Lycka till!"

Josefin Midholt

"Mitt namn är Viktor Abrahamsson och jag gick tre år på Teknikprogrammet med inriktning information- och medieteknik på GKC. Under utbildningen fick jag de baskunskaper som både gjorde studierna på högskolan enklare men även baskunskaper som krävs på mitt jobb varje dag.
Väldigt snabbt insåg jag att webbutveckling och programmering var det roligaste och mest intressanta kurserna för mig.
Idag jobbar jag som webbutvecklare på Toxic Interactive Solutions i Jönköping och får jobba med webbplatser för många företag runt om i Gnosjö-bygden varje dag."

Viktor Abrahamsson

"Efter studenten tog jag faktiskt en studiepaus och jobbade i ett halvår. Men numera studerar jag mänskliga rättigheter, ett program i Lund.
GKC var mitt första val mycket på grund av att det var nära och eftersom jag hört väldigt bra saker om skolan sedan tidigare. Plus att det program jag ville gå fanns tillgängligt där.
Vad minns du bäst från din tid här på GKC?
Åh vilken svår fråga det finns så mycket! Men en av de saker jag minns bäst är hur det inte kändes jobbigt att gå till skolan. Det låter som värsta klyschan men lektionerna var intressanta och jag hade genuint roligt när jag studerade, särskilt med klassen. Jag minns också experiment och resor som vi kunde ta del av vilket var hur spännande som helst!
Har du några tips till våra elever?
Tips som jag kan bidra med är väl att komma ihåg sitt mål med plugget och att hitta det man intresseras av i varje ämne. Håll i det så känns det inte lika tungt att studera!"

Louise Dahlstedt

Mörk ung kille i svart jumper och verktygsplatta bakom

"När Ahmad skulle välja program till gymnasiet var det viktigt för honom att hitta en utbildning där man fick jobba med händerna och hans förstaval blev då industriteknik. Det som han tyckte var roligt och spännande med tiden på gymnasiet var att man fick testa många olika praktiska moment som svarvning, fräsning, plåtbockning och svets. När Ahmad skulle göra praktik fanns det flera företag att välja på och han fick stor hjälp av lärarna på GKC att hitta APL-plats. Valet föll på Jansson Industri där han fick jobb efter studenten.
Ahmads tips till någon som ska välja utbildning är att kämpa för att få bra betyg så att man kan välja det program man själv tycker är roligt och vill gå. Även om gymnasietiden i början kan kännas svår när det är mycket nytt så ska man fortsätta kämpa för det kommer bli lättare ju längre in i utbildningen man kommer.
Ahmad kom till Sverige 2016 från Syrien och har fått lära sig ett helt nytt språk. Det har varit viktigt för honom att bli bra på svenska för att kunna klara övriga ämnen i skolan, han känner att han fick god hjälp av GKC för att klara sin svenska, matte och engelska."

Ahmad

Hitta på sidan