GKC

Vuxenutbildningens julavslutning

Vid Vuxenutbildningens julavslutning den 21 december i ett fullsatt församlingshem i Gnosjö hölls bl a examen för Omvårdnadsutbildningen med 16 nyutexaminerade undersköterskor för arbete inom äldreomsorg, sjukvård, psykiatri, specialpedagogik mm.

Vidare var det betygsutdelningar för ett stort antal SFI-studerande som på kort tid och i kombination med bl a yrkesförberedande kurser och praktik eller arbete lyckats nå mycket fina studieresultat. Det gäller också i högsta grad för fyra tidigare analfabeter som verkligen kämpat och nu klarat sina första betyg i svenska.

En annan prestation långt utöver det vanliga som uppmärksammades, var den som gjorts av Lanka Wickrahmasinge Randsborg, ursprungligen från Sri Lanka, som först på kort tid klarade SFI-kurserna med högsta betyg och därefter på ett utmärkt sätt genomförde vår Omvårdnadsutbildning för att därefter i flera år kombinera heltidsjobb inom vård och omsorg i Gnosjö kommun med högskoleförberedande kurser och som nyligen utmynnade i en Gymnasieexamen med toppbetyg.

Rektor Sven-Åke Falkeby konstaterade att man glädjande nog aldrig haft så många vuxenstuderande som kombinerat sina studier med arbeta eller praktik av olika slag

För musikunderhållningen vid avslutningen svarade Marie Åberg och Anders Bergman.

Gnosjö kommun
©2010 Gnosjöandans Kunskapscentrum | Webbkarta | info@gkc.se
Fritidsvägen 4, 335 32 GNOSJÖ | Telefon: 0370 - 33 14 00