GKC

Två elever har klarat Microsoft-certifiering

Johnny Huynh och Oscar Karlsson som läser tredje året på naturvetenskapliga programmet är först ut bland eleverna på skolan att klara Microsoft-certifieringen för operativsystemet Windows 7. Certifierings-möjligheten är ny sedan i november, och tidigare har några ur personalen på GKC klarat testet.

GKC har dock sedan 2008 varit godkänd som testcenter för Microsofts certifieringar. Men hittills har det mest handlat om mer avancerade certifieringar som anställda inom IT-branschen har behov av. IT-konsulter från närområdet är också flitiga på att använda möjligheten till certifiering i Gnosjö. Nu har Microsoft tagit fram utbildningsmaterial och tester som även är genomförbara för elever på gymnasienivå.
- Det känns bra att ha certifieringen. Beroende på vad man vill jobba med i framtiden kan man ha nytta av den, men viktigast är den ju så klart om man ska jobba inom IT-branschen, säger Oscar Karlsson.

Johnny Huynh (till vänster) och Oscar Karlsson är glada efter att ha blivit certifierade för att hantera operativsystemet Windows 7. I mitten deras IT-lärare Anders Backstig.
Gnosjö kommun
©2010 Gnosjöandans Kunskapscentrum | Webbkarta | info@gkc.se
Fritidsvägen 4, 335 32 GNOSJÖ | Telefon: 0370 - 33 14 00