GKC

Resedagbok - Kalmar/Öland SMTU2-3

Torsdag 16/9
07.15 började vi vår studieresa mot Kalmar. På vägen dit gjorde vi ett stopp på Kosta Boda glasbruk. Efter att ha gått en trevlig guidning där vi bl.a. fick ta del av glasblåsning och dess historia, så fortsatte vi vår resa mot Kalmar.
12.30 anlände vi och med hungriga magar gav vi oss ut på matjakt. När vi stillat vår hunger och skaffat oss mer energi, spatserade vi vidare till turistbyrån där en guidad satdsvanding väntade. Under visningen fick vi veta mer om Kalmars historia och ursprung. Med trötta fötter, efter en och en halvtimmes vandring, gav vi oss ut på en shoppingtur, vilket resulterade i att vi alla fick nya krafter! Vid återsamlingen fann vi kassar i allas händer, vi lade då även märke till att de flesta tagit del av Vero Modas underbara rea! Återsamlingsplatsen var vid Kalmars kända slott där vi även skulle ha vår sista aktivitet för dagen. Det innebar en mycket intressant guidning inne och utanför slottet. Guidningen innehöll både skratt och en del skrik, då slottet hade en ganska märklig historia.
När vi promenerat tillbaka till vårt fina boende, som låg precis vid vattnet, åt vi en kvällsfika. Nu ska vi börja tänka på refrängen, då klockan är 23.45 (lärare läs 23.00!). I morgon är en ny dag, då är det dags för nya tag! God natt!

Fredag 17/9
Vi vaknade upp i vårt mysiga rum på vandrarhemmet ca 07.30 och startade dagen med en rejäl frukost. Framför oss väntade ett fullspäckat schema. Vårt första stopp skedde i Ottenby på Öland. Vädret var inte på vår sida, då vi var där på någon av de kallare dagarna. Det blåste enormt mycket och vi kände oss som frusna fiskpinnar. I Ottenby fick vi lära oss mer om naturturism och vi fick även chansen att se sälar. De var knubbiga, men hade sin charm. När den guidade turen var slut fick vi gå upp i Långe Jan (fyren) och det var väldigt jobbigt för våra ben — vi gick uppför 192 trappsteg.
Därefter for vi iväg till ett märkligt ställe, nämligen Eketorps Borg. Under vår vistelse där fick vi göra en resa tillbaka till Medeltiden. Det innebar att vi fick klä oss såsom de var klädda då och vi fick också spela en roll i ett väldigt speciellt drama. Vi fick pröva på att t.ex. laga mat, smida mm, allt på ett medeltida sätt. Det var lärorikt och kul! Efter detta fick vi ytterligare information av chefen för Eketorps Borg.
Detta var en fantastisk resa!

Eleverna i SMTU 2 och 3 genom Madeleine F, Kicki och Amanda

Gnosjö kommun
©2010 Gnosjöandans Kunskapscentrum | Webbkarta | info@gkc.se
Fritidsvägen 4, 335 32 GNOSJÖ | Telefon: 0370 - 33 14 00