GKC

Polskt vänortsbesök på GKC

Kommunledningen från Gnosjös polska vänort Bialogard gästade under torsdagen GKC i samband med Gnosjö kommuns 60-årsjubileum.
GKC-ledningen med Klas Boberg, Margareta Pilgard och Sven-Åke Falkeby presenterade de olika utbildningarna inom gymnasiskolan, vuxenutbildningen , SFI och Högskolan på Hemmaplan samt berättade för gästerna om det mycket stora värdet av ungdomsutbytena man har haft med Bialogard genom åren och som fortsätter i början av oktober med nytt besök av gymnasieelever från vänorten.

Två av GKC:s gymnasieelever med polskt ursprung Bartosz Szeroczynski och Damian Brdakala, berättade på polska om Industritekniska programmet på GKC och en av GKC:s SFI-studerande, Kamila Malocha också ursprungligen från Polen, gav på polska sin syn på SFI-utbildningen och att vara polsk invandrare i Gnosjö för de polska gästerna.

Besöket blev mycket uppskattat och bidrog till att stärka vänortsbanden mellan Gnosjö och Bialogard. För tolkningen svarade för övrigt en tidigare GKC-elev, Robert Vestlund.

Gnosjö kommun
©2010 Gnosjöandans Kunskapscentrum | Webbkarta | info@gkc.se
Fritidsvägen 4, 335 32 GNOSJÖ | Telefon: 0370 - 33 14 00