GKC

Månadens UF-företag finns på GKC

Ipsum marketing UF består av fyra grabbar från Gnosjöandans kunskapscentrum i Gnosjö. Här läser de sista året på teknikprogrammet. Precis som de flesta UF-företag har grabbarna olika roller inom företaget. Oliver är företagets VD, Anton är ekonomiansvarig, Emil är produktionsansvarig och Simon är försäljningsansvarig. De valde att arbeta tillsammans eftersom de kände att de ville satsa på företagandet ungefär lika mycket.
- Dessutom har vi samma torra humor, det gör att vi har en bra laganda, säger Oliver med ett skratt.

Affärsidé


"Vill du synas? Vill du höras? Ipsum marketing UF vet hur det ska göras.Vi hjälper er att på bästa sätt marknadsföra ert företag."

Impsum marketing UF är ett tjänsteföretag som arbetar för att marknadsföra företag i trakten på ett professionellt plan. Sedan tidigare har de alla fyra i företaget ett genuint intresse för marknadsföring. Därför såg de chansen med att få göra verklighet av sin idé för att också se om området är intressant för någon av dem att eventuellt arbeta eller studera vidare inom.

Logotypen


Ipsum marketing UF har själva arbetat fram sin logotyp. Först skissade de med papper och penna, sedan tog de fram sin iPad och färdigställde logotypen. De valde att lägga in initialerna till Ipsum marketing i logotypen för att kunna använda den i marknadsföring både internt och externt. Gällande färgvalet säger Oliver:
- Grönt kändes som rätt färg för oss, det är en glad färg i tillvaron, som vi!

Regional mässa


På den regionala mässan, Våga Vara Egen, den 23-24 mars är Ipsum marketing ett av UF-företagen som kommer att ställa ut.
- Det ska bli riktigt spännande. Mest är jag nyfiken på vad alla andra gör och vad de har kommit på för idéer men också hur deras tankegångar är kring deras företag. Vi är ett socialt gäng så det blir som en liten fest för oss att vara med på mässan. Glöm inte och titta förbi och prata med oss för vi vill prata med dig, säger Oliver.
Ipsum marketing har också en annan spännande grej på gång.
- Vi ska ge ut en tidning nu i slutet av mars månad till alla hushåll i Gnosjö kommun. Så om ni vill marknadsföra er så vet ni vart ni ska vända er, säger Oliver.

Mål med UF-året


Efter UF-året vet grabbarna själva inte riktigt vad som händer. De väljer att fokusera på det som är på gång just nu.
- Vi vet inte riktigt vart vi hamnar. Vi kanske flyttar för att börja plugga, någon eller alla fyra kanske väljer att fortsätta driva företaget vidare. Det finns många saker som kan hända på vägen så vi tar ett steg i taget och njuter av vårt UF-år och ger järnet här och nu tills årets slut, avslutar Oliver.
Innehåll "Testa att ta bort denna ruta"
Gnosjö kommun
©2010 Gnosjöandans Kunskapscentrum | Webbkarta | info@gkc.se
Fritidsvägen 4, 335 32 GNOSJÖ | Telefon: 0370 - 33 14 00