GKC

Händelserika kulturutbytesdagar i Italien

Vecka 40 tillbringade 27 elever från olika program sex  innehållsrika och upplevelserika dagar som gäster hemma  hos italienska gymnasieelever inom ramen för skol-och kulturutbytet med gymnasiet i Leno. Utbytet är nu inne på sitt sjunde år.

GKC-eleverna fick bland annat vara med om en galamiddag i studentbalstil på en fyrstjärnig restaurant med  avslutande fyrverkeri, ett besök hos  Italiens största damstrumptillverkare  Golden Lady i Solferino, sightseeing och shopping i Milano, Brescia och Sirmione vid Gardasjön. I skolan var det lektionsbesök och idrott (volleyboll och fotboll) Det var många tårar och kramar vid avskedet: ett gott tecken på ett utbyte som berörde!

En viktig del i kulturutbytet är den gemensamma bloggen, "Capirola + GKC: Opportunity for Exchange" (http://capirola-gkc.blogspot.se/ Länk till annan webbplats.). Där kan ni läsa vad eleverna har upplevt under besöken i Italien respektive Sverige. Titta gärna in!


Det sjuåriga utbytet mellan GKC och Capirola i Leno fortsätter till våren då GKC får besök av en ny grupp italienska elever. 


Gnosjö kommun
©2010 Gnosjöandans Kunskapscentrum | Webbkarta | info@gkc.se
Fritidsvägen 4, 335 32 GNOSJÖ | Telefon: 0370 - 33 14 00