GKC
genväg till startsidan

SPECIALLÄRARE/ SPECIALPEDAGOG GY

Arbetsuppgifter

Vi söker en person med specialpedagogisk kompetens. I uppdraget ingår att arbeta förebyggande för att ge våra elever stöttning och vår personal vägledning för att undanröja hinder och svårigheter i lärmiljön.
Det innebär att du kommer att arbeta nära vår pedagogiska personal genom att vara ett stöd genom utbildning/workshops/handledning för att bredda verktygslådan och kunna möta fler elever på gruppnivå. Det innebär att du aktivt arbetar för att vara ett stöd gällande de extra anpassningarna i klassrummet.
I tjänsten ingår att genomföra lektionsbesök i syfte att göra kartläggningar på grupp- och individnivå. Du arbetar aktivt ut mot elevgrupper, exempelvis för att prata om studieteknik. Du kommer också möta elever för att hjälpa och stötta dem vid behov med struktur, planering mm.
Du kommer ha en betydande roll vid stadieövergångar men även vid mottagandet av nya elever där screening genomförs av dig i samverkan med skolans övriga personal. Vid behov ska du även kunna genomföra läs- och skrivutredningar samt skriva åtgärdsprogram.

Kvalifikationer

Har en god pedagogisk förmåga och som är intresserad av att samverka och utvecklas. Du är duktig på att samarbeta och kan möta elever, vårdnadshavare såväl som annan personal. Du tar hänsyn till allas olikheter och styrkor, har ett gott bemötande med hög servicenivå. Du är lösningsfokuserad och gör dig delaktig i att föra verksamheten framåt, på vår skola är det pedagogiska utvecklingsarbetet ständigt pågående. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
Du kommer att bli en del i skolans Elevhälsoteam som består av rektor, bitr. rektor, skolsköterska, kurator samt studie- och yrkesvägledare. Vi ser samverkan mellan de olika professionerna på skolan som en styrka och förutsättning för att öka måluppfyllelsen bland våra elever.
I uppdraget som speciallärare/specialpedagog ansvarar du tillsammans med skolledning och övriga i elevhälsoteamet för att elevhälsans insatser på bästa sätt bidrar till elevernas måluppfyllelse och att eleverna ges goda förutsättningar för lärande. Vi söker dig som är speciallärare/specialpedagog/eller har lärarutbildning och erfarenhet av att arbeta med ungdomar i behov av stöd. Gärna med kunskap om/erfarenhet av läs- och skrivträning. Du är strukturerad och kreativ i ditt arbetssätt och har vilja och stort intresse av att stimulera våra elever så att deras självkänsla stärks och att kunskapsmålen kan nås.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: 2022-09-15
2022 09 15 eller efter överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2022-07-27

Referensnummer: A1140054

Välkommen att söka genom att:


Kontakt

Kontaktpersoner

Johanna Davidsson
Rektor gymnasiet
0370 33 14 17
072 085 20 36

Malin Ekman
Biträdande rektor
0370-331408
070-1062626

Fackliga företrädare

Elina Jonsson
Lärarnas Riksförbund
0370-33 14 00

Willy Gollwitzer
Lärarförbundet
0370 33 14 00

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Gnosjö kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka din ansökan via vårt rekryteringsverktyg "Offentliga jobb". Ansök direkt via länken i annonsen.

Välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Gnosjö kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.


Sidansvarig: GKC   Senast uppdaterad: 2022-06-29
Gnosjö kommun
©2010 Gnosjöandans Kunskapscentrum | Webbkarta | info@gkc.se
Fritidsvägen 4, 335 32 GNOSJÖ | Telefon: 0370 - 33 14 00