GKC
genväg till startsidan

Teknikprogrammet

  • Högskoleförberedande
  • Karaktärsämnen: Matematik, Fysik, Kemi och Teknik
  • Inriktningar: Design och produktutveckling, Information- och mediateknik, Produktionsteknik, Teknikvetenskap
  • Ung företagsamhet (UF)

Vill du bli ingenjör eller utveckla nya produkter? Gillar du att vara i framkant och vara med och utveckla framtiden? Då är TE något för dig. Teknikprogrammet är ett högskoleförberedande program som kombinerar teknik och entreprenörskap. Grunden i programmet står i teknikämnet, med ena foten i matematiken och den andra i teknikens roll i samhället. Matematiken är byggstenen i många av programmets ämnen samtidigt som du får utveckla dina egna idéer och tankar. Du som söker bör alltså vara intresserad av hur tekniken utvecklas, hur den används både vardagligt och i företag, samtidigt som du gillar teoretiska studier. Du sätter även tekniken på rätt plats genom att läsa både entreprenörskap, historia och samhällskunskap samtidigt som du har möjligheten att läsa språk.

På TE jobbar vi med att koppla samman teoretiska studier med besök och uppgifter hos lokala företag. Det ger dig en unik inblick i hur teknik utvecklas och används i praktiken. Nyckelord för oss på TE är initiativförmåga och kreativitet, samtidigt som du får ta stort eget ansvar.

Teknikprogrammet är ett högskoleförberedande program som i första hand förbereder dig för fortsatta studier på tekniska utbildningar, men du kommer också att få kunskap om och övning i hur man driver ett eget företag. Du som elev kommer alltså få djupa teoretiska kunskaper grundat i verklighetsbaserade problem. Till din hjälp har du tillgång till dator, små grupper och en nära kontakt med lärarna.

Teknikprogrammet, för dig som vill ligga i utvecklingens framkant.

Sidansvarig: GKC   Senast uppdaterad: 2021-11-17
Teknikprogrammet i bilder
Gnosjö kommun
©2010 Gnosjöandans Kunskapscentrum | Webbkarta | info@gkc.se
Fritidsvägen 4, 335 32 GNOSJÖ | Telefon: 0370 - 33 14 00