GKC
genväg till startsidan

Försäljnings- och serviceprogrammet

  • Yrkesprogram
  • Minst 15 veckor arbetsplatsförlagt lärande (APL)
  • Ung företagsamhet (UF)


HA-programmet byter namn till "Försäljnings- och serviceprogrammet" - FS.
Namnbytet gäller från 1 juli 2022 och därmed aktuellt redan nu för de som väljer gymnasieutbildning under valperiod 2021/22.

Detta program genomsyras av affärstänkande och entreprenörskap. Detta ger dig en bred kompetens i arbetslivet. Programmet riktar sig till dig som är intresserad av försäljning och service.

Efter gymnasiet kan du jobba med inköp och försäljning både i butik och mot företag. Du kommer även att få kunskap om och erfarenhet av att starta och driva ett eget UF-företag.
Under samtliga tre år har du APL. Denna kan du göra lokalt, nationellt eller internationellt.
Din APL ger dig en erfarenhet och en bred kompetens.

Du kan enkelt välja till kurser inom individuellt val som ger dig grundläggande behörighet till högskola och universitet.

Ung företagsamhet (UF)
Under din utbildning kommer du också att starta upp och driva ditt eget företag. Affärsidén kommer ni på själva, sen väntar arbete med marknadsföring, försäljning och uppföljning. Ni ställer ut företaget på den regionala mässan och har där chans att kvalificera företaget till den nationella mässan (SM i UF) i Stockholm. Läs mer på UF:s hemsida, www.ungforetagsamhet.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Sidansvarig: GKC   Senast uppdaterad: 2021-11-17
HA i bilder
Gnosjö kommun
©2010 Gnosjöandans Kunskapscentrum | Webbkarta | info@gkc.se
Fritidsvägen 4, 335 32 GNOSJÖ | Telefon: 0370 - 33 14 00